Ushtarët anglez vranë njerëz të paarmatosur dhe fshehën krimet e tyre

38

Një njësi mashtruese e Shërbimeve të posaçme ajrore (SAS) thuhet se ka vrarë civilë të paarmatosur afganë, duke mbuluar detajet e krimeve të tyre gjatë luftës. Sipas Sunday Times, burimet e larta të mbrojtjes dhe policia ushtarake janë njoftuar për hetimin e këtij rasti dhe kanë thënë se provat e mbledhura mbi krimet e luftës të SAS-it janë “Të besueshme”. Një burim i afërt i “Op Northmoor” ka thënë se kanë prova të forta se civilët e pambrojtur afganë janë vrarë gjatë bastisjes së shtëpive të tyre, kryesisht natën.

Comments are closed.