Presidenti Trump nuk merr pjesë në darkën e korrespondentëve

29

Presidenti amerikan, Donald Trump, i përfshirë në raporte kundërthënëse me media, e ka thyer traditën duke thënë se nuk do të merr pjesë në Darkën e korrespondentëve në Shtëpinë e Bardhë.

“Nuk do të marrë pjesë në Darkën e Asociacionit të Korrespondentëve të Shtëpisë së Bardhë këtë vit”, ka shkruar dje Trump në rrjetin Twitter dhe ka shtuar se “uron që të gjithë të kenë një mbrëmje të mrekullueshme”. Zoti Trump disa herë i ka sulmuar organizatat udhëheqëse mediale në Shtetet e Bashkuara, duke i akuzuar ato për raportim të “lajmeve të rrejshme” dhe shumë prej tyre i ka quajtur “armiq të popullit amerikan”.

Duke pasur parasysh raportet problematike, shumë gazetarë kanë thënë se po e shqyrtojnë mundësinë që të mos marrin pjesë në darkën, që organizohet më 29 prill në Uashington. Njoftimi i presidentit Trump për mospjesëmarrje në këtë darkë, u bë një ditë pasi Shtëpia e Bardhë i ka përjashtuar disa gazetarë të mediave udhëheqëse nga një takim joformal në Shtëpinë e Bardhë. Ky veprim është kritikuar ashpër nga shumë organizata të lajmeve.

Comments are closed.