Festivali i grushteve për fundvit (VIDEO)

Peruanët në provincën Chumbivilcas kanë një traditë të pazakontë për festat e fundvitit… Festivalin e përleshjeve. Kjo traditë ka për synim përfundimin e konflikteve dhe zënkave, për ta filluar vitin e ri pa inate të vjetra. Pjesëmarrësit zihen për arsye të ndryshme, nga çështjet e zemrës, te mosmarrëveshjet financiare ose ato ligjore.

https://www.youtube.com/watch?v=u5rAZQQAGi4