1959: Dali për Dalinë

Ka shumë pak artistë të shekullit të 20-të, të cilët mund të arrijnë piktorin surrealist spanjoll, Salvador Dali, për nga sjelljet e çuditshme – mjafton të shikoni mustaqet e tij karakteristike. Megjithatë, në qoftë se kjo foto nga maji 1959 është në gjendje të na përcjellë ndonjë gjë, kjo është se jeta dhe vepra e tij madje kanë fuqinë për të shokuar edhe atë vetë. Gjatë një udhëtimi me tren jashtë Folkestone, artisti shfleton një kopje të biografisë së vet, “Çështja e Salvador Dalí”, me një përzierje hutimi dhe përqendrimi në fytyrën e tij.