Zvicra, vendi i trenave

11

Rreth 72 udhëtime dhe 2463 kilometra: kjo ishte koha mesatare e trenave për çdo banor zviceran në 2016. Shifrat më të fundit në Evropë konfirmojnë reputacionin e Zvicrës si një vend i trenave, me udhëtime mesatare dhe kilometra të mbuluara për banorë shumë më të lartë sesa të tjerët.

Rreth 72 udhëtime dhe 2,463 kilometra: kjo ishte koha mesatare e trenave për çdo banor zviceran në 2016, sipas shifrave të Eurostatit të raportuara nga Litraexternal, shërbimi i informacionit zviceran për transportin publik.

Kjo e lë vendin alpin shumë më përpara vendeve të tjera në Evropë, me Austrinë (1425 km) dhe Francës (1,354 km) duke shënuar distancat më të gjata. Ndërsa Luksemburgu (38) dhe Danimarka (37) janë më të shpeshtat.

Në fund të shkallës (që nuk përfshin të gjitha vendet evropiane, Belgjika dhe Holanda, për shembull, mbajnë statistikat e tyre konfidenciale). Udhëtarët irlandezë marrin trenin vetëm nëntë herë në vit për një total prej 416 kilometrash.

Pavarësisht Zvicrës, që vlerësohet rregullisht për cilësinë dhe saktësinë e rrjetit hekurudhor, kërkesa në rritje nuk vjen pa probleme: thithja e fluksit të udhëtarëve në një rrjet tashmë të dendur pritet të jetë i vështirë në dekadat e ardhshme, përcjell albinfo.ch.

Globalisht, Japonia tradicionalisht ka qenë sfiduesi i vetëm i përdorimit hekurudhor të Zvicrës, ndonëse statistikat e kombit aziatik nuk janë përfshirë në këtë studim.

Comments are closed.