Zjarr i fuqishëm në afërsi të fshatit Çerkez të Kumanovës (Video)

Kumanovë, 12 gusht – Zjarr shpërtheu sot rreth orës 17:00 në afërsi të vendkalimit hekurudhor në fshatin Çerkez afër Kumanovës. Disa ekipe zjarrfikëse nga njësia zjarrfikëse e Kumanovës janë në terren dhe po tentojnë ta lokalizojnë atë.

Sipas të dhënave fillestare nga Qendra rajonale për menaxhim me kriza Kumanovë po digjen pragjet e binarëve hekurudhorë.

Tym i zi tashmë një orë po vërehet nga vendet më të larta në Kumanovë.

Несовесност на граѓани носи проблеми со несогледиви последици.- Опожарени се складирани дрвени прагови на железничка станица во Куманово, пожарот е локализиран, се гаси и контролира од несакани ширења.Во моментов ППЕ Куманово работи на терен со три возила, оваа акција ќе се оддолжи поради опожарениот материјал кој е битуменизирана сува дрвена маса.Апелирам на смиреност, институциите си ја вршат својата задача, засегнатите граѓани да се обратат на телефонскиот број 195 во ЦУК или кај Ивица Димовски (070312727) началник на општински кризен штаб.Благодарам на разбирање

Publiée par Maksim Dimitrievski sur Lundi 12 août 2019