Zbuloni shtetin më të lumtur për vitin 2019

“Trofeun” për shtetin më të lumtur për këtë vit e merr Finlanda.

Jo vetëm që ka një kryeqytet të pasur me krijime gastronomike, festën spektakolare të Dritave të Veriut dhe shtëpinë e Santa Clausit, por për të dytin vit shpallet si shteti më i lumtur në botë, shkruan Alsat M, transmeton gazeta Koha.

Sipas raportit të Lumturisë Botërore, në vend të dytë renditet Danimarka dhe më pas ndiqet nga Norvegjia, Islanda dhe Hollanda.

Shtetet më të lumtura në botë

1. Finlanda

2. Danimarka

3. Norvegjia

4. Islanda

5. Hollanda

6. Zvicra

7. Suedia

8. Zelanda e Re

9. Kanadaja

10. Australia

Shtetet më pak të lumtura në botë

1. Sudani i Jugut

2. Republika Afrikane Qendrore

3. Afghanistani

4. Tanzania

5. Ruanda

6. Jemeni

7. Malawi

8. Siria

9. Botswana

10. Haiti