Zbardhet drafti i PS për ndryshime në Kodin Zgjedhor, a janë reflektuar rekomandimet e OSBE/ODIHR?

6

Zbardhet drafti i PS për ndryshime në kodin zgjedhor. Propozimet do paraqiten në mbledhjen e nesërme të komisionit.

Drafti i PS që pritet të miratohet në dhjetor nuk parashikon depolitizimin e administratës zgjedhore. Kjo ka qenë një nga kërkesat kryesore të OSBE/ODIHR në rekomandimet e saj për reformën zgjedhore. Ndryshimet përfshijnë vetëm financimin e partive, barazinë gjinore dhe keqpërdorimin e administartës publike./abcnews

Comments are closed.