Zaev: Perspektiva të mëdha për avancimin e bashkëpunimit ekonomik me Slloveninë

10

Shkup, 28 maj – Perspektivat për avancimin e bashkëpunimit ekonomik midis Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë janë të mëdha dhe duhet të shfrytëzohet miqësia e jashtëzakonshme midis dy vendeve, të cilat synojnë që shkëmbimin e tanishëm tregtar prej 300 milionë eurosh së shpejti ta rrisin në 500 milionë euro, tha në Forumin sotëm të Biznesit në Ljubjanë, kryeministri Zoran Zaev, i shoqëruar nga homologu i tij, kryeministri slloven Marjan Sharac.

Zaev theksoi se interesi i komuniteteve të biznesit u jep politikanëve shpresën se miqësia e jashtëzakonshme midis dy vendeve do të rritet më shumë, sepse biznesmenët janë urë e vërtetë e ekonomisë dhe me këtë edhe urë e bashkëpunimit të përgjithshëm mes dy vendeve miqësore.

Kryeministri Zaev kujtoi se nga Forumi i mëparshëm i Biznesit, i mbajtur në Shkup, eksportet nga Sllovenia në Maqedoninë Veriore u rritën me 15 përqind, ndërsa eksportet nga Maqedonia Veriore deri në Slloveni u rritën me 10 për qind.

Ai gjithashtu bisedoi rreth kushteve për të bërë biznes në forumin e biznesit dhe i inkurajoi dhe i motivonte kompanitë të përqendroheshin në Maqedoninë Veriore.

Comments are closed.