Xhupa me rërë për t’i mbajtur fëmijët urtë!

Fëmijët hiperaktivë janë në rritje në Gjermani dhe disa shkolla kanë vendosur të adoptojnë një masë të diskutueshme, një xhup plot me rërë që i ndihmon të qëndrojnë.

Përkrahësit e një mase të tillë sigurojnë që përfitimet janë të pamohueshme dhe sigurisht në të mira se ato të terapive me ilaçe. Por ekspertët paralajmërojnë: “Xhupat të kujtojnë këmishët e forcës që përdoren në spitalet psikiatrike dhe i bëjnë këta fëmijë të ndryshëm”.

Deri tani janë 200 shkolla gjermane që kanë adoptuar këtë nismë. “Fëmijëve u pëlqen shumë dhe askush nuk detyrohet ta veshë. Madje, kush nuk ia ka nevojën dëshiron ta provojë, dhe nuk është aspak shenjë e margjinalizimit”, thotë për The Guardian, Gerhild de Wall që punon në një shkollë të Hamburgut, një nga të parët që ka përdorur këtë xhup.