Xhevdet Jashari dhe Fisnik Zeqiri me “Viganët e maleve” shfaqen edhe në Shkup (VIDEO)

56

Shkup, 23 prill – Shfaqja teatrore “Viganët e maleve” me autor Luigi Pirandello dhe në regji të Paolo Magelli do të prezantohet edhe në Shkup.

“Viganët e maleve” ku luajnë edhe aktorët nga Maqedonia Xhevdet Jashari dhe Fisnik Zeqiri do të shfaqet në Teatrin Nacional të Maqedonisë më 26 dhe 27 prill me fillim prej ora 20:00.

Krahas aktorëve Jashari dhe Zeqiri, në shfaqje luajnë edhe aktorët: Valentina Banci, Mirko Soldano, Eniko Blenessy, Giuseppe Nicodemo, Daniel Dan Malalan, Mauro Malinverno, Boris Kuçov, Doroteja Nadrah, Riçard Hladik dhe Silvia Torok. Dramaturge është Zheljka Udoviçiq Pleshtina, muzika nga Ivanka Mazurkijeviq dhe Damir Martinoviq Mrle, skenografia nga Aleksandra Ana Bukoviq dhe Lorenzo Banci, kostumografia nga Manuela Paladin Shabanović, dritat nga Dalibor Fugoshiq, kurse asistente regjie është Barbara Babaçiq.

Shfaqja “Viganët e maleve” që u dha premierë më 2 shkurt në teatrin “Ivan Zajc” është bashkëpunim ndërmjet teatrove nga Maqedonia, Kroacia, Italia, Sllovenia dhe Rumania , si pjesë e projektit “Rizbulimi i Evropës”, e finansuar nga Bashkimi Europian.

Më poshtë mund të shihni edhe pamje nga premiera në Rijekë./portalb/

Comments are closed.