Xhaferi: Nuk ka bazë që Kuvendi të veprojë për Bogoevskin

Shkup, 16 maj – Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi konsideron se nuk ka bazë kushtetuese apo afariste të ngritë procedurë në rastin me deputetin Pavle Bogoevski dhe pret veprim efikas të institucioneve kompetente për zbardhjen e plotë të rastit, njofton Koha.mk

“Kryetari i Kuvendit, gjithmonë kur sipas Kushtetutës dhe Rregullores së Kuvendit është i detyruar të veprojë, ndërmerr nisma dhe masa konkrete që janë në pajtim me kompetencën e tij. Në këtë moment nuk ka bazë për çfarëdo qoftë procedure. Kryetari i Kuvendit pret që institucionet kompetente do të veprojnë në mënyrë efikase dhe tërësisht do ta zbardhin rastin”, theksohet në qëndrimin të komunikuar nga kabineti i Xhaferit.

Nga Qeveria, për rastin me deputetin Pavle Bogoevski udhëtojnë se përgjigjet duhet të kërkohen në Kuvend, sepse në kompetencë të tyre janë çështje apo ngjarje që kanë të bëjnë me përgjegjësinë e funksionarëve qeveritarë. (koha.mk)