Xakopulos: Marrëveshja do të kalojë me shumicë të gjerë parlamentare

15

Vlerësimi se ekziston afrim i pozicioneve të Qeverisë janë pjesë e partive greke, ndërsa me të dhe se marrëveshja eventuale do të votohet në Parlamentin grek, por se edhe Panos Kamenos nuk do të krijojë probleme, deklaroi sot zëdhënësi i Qeverisë greke, Dimitris Xanakopulos, duke folur për radion greke Real fm.

“Në negociatat vijmë me pozicion kombëtar, gjegjësisht emër i përbërë me përcaktim kohor apo gjeografik, tërheqje të pozicioneve dhe qëndrimeve irredentiste të fqinjit. Nëse në bazë të kësaj arrihet marrëveshje, plotësisht jam i sigurt se nuk do të kemi vetëm shumicë parlamentare, por do të kemi shumicë të gjerë parlamentare”, tha Xanakopulos. Në intervistë, lajmëron korrespondenti i MIA-s nga Athina, zëdhënësi qeveritar dha vlerësim për takimet që kryeministri grek i pari të shtunën me liderët e partive politike.

“Konkluzioni politik nga takimet e kryeministrit me liderët politikë është se duket se po krijohet afrim i pozicioneve të më shumë partive, me përjashtim të Lidhjes Centraliste dhe z. Micotakis”, sqaroi zëdhënësi i Qeverisë greke për Real fm. Për marrëdhëniet midis Aleksis Ciprasit dhe Panos Kamenosit, Xanakopuls tha se “ekziston kimi e mirë midis tyre”, dhe nuk sillet në pikëpyetje stabiliteti i Qeverisë.

Comments are closed.