Votimi i mosbesimit të Qeverisë italiane prolongohet deri më 20 gusht

3

Romë, 14 gusht – Votimi i mosbesimit në Qeverinë italiane të kryeministrit Xhuzepe Konte  është caktuar  për më 20 gusht, vendosi Parlamenti.

 

Data e votimit është dakorduar mes përfaqësuesve të të gjitha partive politike, përveç partisë qeveritare Loga, Forca Italia e Silvio Berluskonit dhe vëllezërit italian të cilët kërkuan votimi të bëhet sot  me qëllim që të përshpejtohet procesi  i cili çon drejt zgjedhjeve të reja, përcjellë KOHA.

 

Kriza e skenës politike italiane ishte inicuar  nga ministri i Punëve të Brendshme dhe lider në Liga, i cili javën e kaluar kërkoi  zgjedhje të parakohshme parlamentare, duke theksuar se shumica parlamentare në Lëvizjen Pesë yjet nuk ekziston më. Kërkesa e tij vijoi pas mospajtimeve me Lëvizjen pesë yjet për çështjet e migrimit dhe për buxhetin.

 

Presidenti i Italisë, Serxho Matarela është i vetmi i cili ka ingerenca  ta shpërbëjë Parlamentin dhe përderisa Qeverisë i votohet mosbesim do të duhet të caktojë zgjedhje  më herët në tetor ose  të përbëjë Qeveri të re. (koha.mk)

Comments are closed.