Vodhën makinën e një gruaje me aftësi të kufizuara, hajdutët e kthejnë dhe kërkojnë falje

46

Ata kishin vjedhur një makinë nga parkingu i spitalit në Venere di Carbonara (Bari), pa e ditur se ishte një makinë e pajisur me një karrocë dhe një platformë për personat me aftësi të kufizuara, që i përkiste një gruaje 56-vjeçare e cila vuante nga skleroza e shumëfishtë.

Kjo është arsyeja pse ata e “kthyen atë” me një shënim:

“Edhe ne kemi zemër . Na vjen keq, nuk e dinim për gjendjen tuaj. Na vjen keq ”, thuhej në shënimin e hajdutëve” lënë në sedilje. 

Makina u gjet nga karabinierët në Valenzano.

Pas vjedhjes, vajza e gruas, Rita Damian bëri një thirrje në rrjetet sociale:

“Vendosni dorën në zemrën tënde dhe na e kthe përsëri. Kjo makinë përfaqëson krahët e saj, këmbët e saj, mjetin e saj të vetëm të lirisë”.  Mesazhi u bë viral dhe arriti tek hajdutët. Vajza e tij dha lajmin e zbulimit: “Faleminderit të gjithëve që na ndihmuat” shkroi ai, duke bashkangjitur foton e biletës të shkruar nga hajdutët dhe të gjetur në vend.

Makina ishte vjedhur më 13 janar në parkimin e një spitali në Bari ku e moshuara e kishte lënë dhe kishte shkuar për një vizitë. Dhe apeli i vajzë së saj ka prekur edhe hajdutë historia e gruas ka prekur edhe vetë hajdutët. Ato i kanë rikthyer makinën, duke i lënë edhe një letër ku i kërkonin të falur.

“Edhe ne kemi zemër, ju kërkojmë ndjesë, nuk e dinim për problemin tuaj. Ju kërkojmë ndjesë nga zemra, hajdutët”, shkruhej në letër. “Hajdutët e kishin lënë makinë përpara një vile, pronari i së cilës më pas lajmëroi karabinierët dhe na lajmëruan”-tha vajza e të moshuarës.

Hajdutët e lanë para portës së një vile dhe pronari, kur e vuri re, thirri karabinierët. Makina u gjet në gjendje të mirë , me dëmtimin e vetëm të cilindrit që hajdutët u detyruan ta vendosnin dhe ta merrnin pas vjedhjes./Shqiptarja.com/