Viti i ri kinez festohet në gjithë botën, por jo në Kinë

Agjensia e lajmeve Reuters ka sjelle fotot me te bukura te festimit te vitit te ri kinez. Ne te gjitha vendet e botes, atje ku ka komunitet shume te madh kinez eshte festuar dita me e rendesishme ne festat e kinezeve.

Per kete feste ne Kive behen nje jave pushime dhe ka levizje shume te medha te popullesise e cila kthehet ne banesat e tyre.

Por kete vit mendohej qe te leviznin rreth 400 milione persona, por kjo nuk ka ndodhur per shkak te masave te forta te sigurise per te mos lejuar perhapjen e koronavirusit.