Virusi misterioz që i lë fëmijët e paralizuar

Janë tashmë 5 raste të zbuluara brenda disa ditësh të këtij virusi misterioz që shkakton paralizën e gjymtyrëve të fëmijëve. Deri më sot, ai ka goditur fëmijët nën 6 vjeç dhe mjekët janë duke u përpjekur të kuptojnë se çfarë e ka shkaktuar atë. Mjekët janë të trembur prej faktit se kjo gjë mund të pasohet me episode të tjera.

Simptomat janë për shkak të atyre të poliomielitit, vështirësisë në frymëmarrje dhe dobësisë. Por papritmas, në spital të vegjlit filluan të vuajnë paralizën e krahëve dhe këmbëve. Siç është raportuar nga The Sun, përhapja ka prekur disa qytete në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ekspertët po kërkojnë një korrelacion midis rasteve.

Dr. Scott Lindquist, një epidemiolog i sëmundjeve infektive në Departamentin e Shëndetit në Uashington, tha: “Në këtë pikë, nuk ka prova për të sugjeruar një burim të vetëm sëmundjeje midis këtyre rasteve. Druhemi se fëmijët mund të jenë prekur nga një gjendje e rrallë që ndikon në sistemin nervor të quajtur “mielit akut i dobët” (AFM akronim).

Ky virus sulmon palcën kurrizore dhe mund të çojë në dobësi në krahët apo këmbët dhe në humbjen e reflekseve të muskujve. AFM është i lidhur me viruse dhe mikrobe të ndryshme, duke përfshirë mikroorganizmat që shkaktojnë ftohje, dhimbje të fytit dhe infeksione të frymëmarrjes.