Video/ E arrestojnë se ishte afro-amerikan, por policët turpërohen kur i shikojnë ID-në

94

Videoja e mëposhtme tregon momentin plot tension të një agjenti civil të FBI-së dhe disa agjentëve të policisë amerikane, të cilët shkuan ta arrestonin.

Punonjësit e policisë u afruan dhe vepruan duke qenë se e panë të dyshuar personin për shkak të ngjyrës së tij.

Mes palëve pati një debat edhe pse jo më shumë tone agresive, ndërkohë që ata i vunë prangat afro-amerikanit. Por u ndien shumë në siklet kur panë dokumentin e tij të identifikimit dhe se ai ishte agjent i FBI-së.

Kritikat ishin të shumta për agjentët, të cilët sipas të afro-amerikanit, e ndaluan vetëm për shkak të ngjyrës dhe e paragjykuan atë.

Videoja ka marrë shumë shikime, e ka ngjallur mjaft reagime në SHBA.

Comments are closed.