Vera e kohës së mbretit Louis XVI shitet për 103 mijë euro (FOTO)

3

Drejtpërdrejt nga vreshtat e Juras rurale të kohës së mbretit Louis XVI vjen shishja e verës “Vin Jaune”, e cila është shitur në një ankand për 103.700 euro.


Shitja e saj dhe dy shisheve të tjera të të njëjtës lloj (p.sh. 1774 e shitur për 76.250 dhe 73.200 euro) u zhvillua në Arbois, një komunë në departamentin e Juras, në rajonin Burgundy-Franche-Comte.


Tre shishet, të cilat mund të jenë më të vjetrat në qarkullim, përmbajnë një verë të prodhuar nga oenologu Arbois Anatoile Vercel (1725-1786) dhe ishin në posedim të pasardhësve të tij. Blerësit e tyre janë shtetas kanadezë.

Comments are closed.