Vendosja e segmentit të fundit në strukturën e Urës së Peleshkit në Kroaci – pamje nga vendi i ngjarjes

34

Së shpejti, sonte, do të montohet segmenti i fundit i strukturës së Urës Peleshkit , dhe kështu sot do të lidhet zyrtarisht Komarna me Brijesten, që nënkupton lidhjen e shumëpritur përmes rrugës tokësore të territorit të Republikës së Kroacisë.

Sipas medieve kroate, përcjell Telegrafi, qytetarët nuk do të paguajnë për të kaluar nga kjo urë, dhe për më tepër kjo nuk është arsyeja e vetme për të festuar.

Lidhja e urës nënkupton gjithashtu që ajo do të shkurtojë udhëtimin nga Zagrebi për në Dubrovnik për vetëm dy orë.

Bëhet e ditur se kryeministri Andrei Plenkovic, dhe udhëheqësit e kompanisë së ndërtimit, Hrvatske cest, pritet të jenë të pranishëm në ngjarjen e mbrëmjes.

Kjo nuk do të jetë një hapje ceremoniale e urës, pasi nuk do të përdoret për trafik, derisa punimet po vazhdojnë.

Ngjarja e mbrëmjes së sotme nuk ka të bëjë me hapjen e urës por me turneun e punimeve.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=317207153481541&ref=watch_permalink&t=0