Vendimi kundër Skënderbeut nga CAS, reagon edhe UEFA!

UEFA ka mirëpritur vendimin e Gjykatës së Arbitrazhit Sportiv (CAS) në Lozanë, që la në fuqi vendimin e këtij institucioni të datës 26 prill 2018, ku klubi korçar u pezullua për 10 vite nga kompeticionet evropiane dhe u gjobit me 1 milionë euro.

“UEFA mirëpret refuzimin e apelimit të KS Skënderbeu në Gjykatën e Arbitrazhit Spotiv kundër vendimit të Trupit të Apelimit të UEFA-s. Si pasojë CAS konrmoi vendimin e marrë nga organet disiplinore të UEFA për të
përjashtuar KS Skënderbeu nga pjesëmarrja në garat e klubeve UEFA për dhjetë (10) vjet dhe për të gjobitur klubin me 1.000.000 euro për shkak të përfshirjes së saj në aktivitetet që synonin rregullimin e rezultateve të ndeshjeve.

Ky është një konrmim i mëtejshëm i besueshmërisë së sistemit të zbulimit të mashtrimit të basteve të UEFA-s (BFDS) në identikimin e modeleve anormale të basteve në ndeshjet që luajnë klubet në nivel evropian dhe vendas.

Me këtë vendim, CAS mbështet përpjekjet e marra për të mbrojtur ndeshjet vendase dhe në UEFA nga ksimi i rezultateve. Ajo gjithashtu tregon besimin që CAS ka në UEFA BFDS, i cili është një instrument për të ndihmuar në garantimin e integritetit tëndeshjeve”, theksohet në deklar atën e UEFA-s