Vendet me numrin më të lartë të vdekjeve nga kanceri në Evropë

11

Kanceri i pankreasit po vret më shumë evropian se kurrë dhe normat e vdekjes po rriten, sipas hulumtimeve të reja.

Numri i vdekjeve pothuajse është dyfishuar në tre dekadat e fundit dhe tani vret më shumë se 95 mijë njerëz në vit, duke e bërë kancerin më vdekjeprurës në kontinent.

Pesë për qind më shumë njerëz vdiqën nga sëmundja në vitin 2016, se në vitin 1990, që do të thotë se shkalla e vdekshmërisë është rritja më e shpejtë e të gjitha pesë shkaqeve kryesore të vdekjes në BE.

Hungaria ka numrin më të madh tënjerëzve që vdeksin nga sëmudja, me 12 në cdo 100 mijë persona, ndërsa norma më e ulët është në Qipro ku koeficienti është 7.

Mbretëria e Bashkuar renditet në 19 nga 28 vende, me një normë vdekjeje prej nëntë personash për 100 mijë, sipas shifrave.

Comments are closed.