Varshava e Polonia përkujtojnë Kryengritjen e Varshavës me një minutë heshtje

2

Njerëzit në Varshavë, Poloni, me një minutë heshtje shënuan 75 vjetorin e Kryengritjes së Varshavës gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Vendasit ndezën flakë të kuqe dhe ngritën flamuj polakë për të përkujtuar kryengritjen.

Kryengritja e Varshavës ishte një operacion rezistence i vitit 1944 që çoi në vdekjen e 150,000 njerëzve.

Kryengritja pa kryeqytetin polak pothuajse tërësisht dhe në mënyrë sistematike të shkatërruar gjatë 63 ditëve të luftimeve të ashpra kundër nazistëve.

Shumica e Polakëve janë njohur me detajet e kryengritjes dhe askush në vend nuk diskuton kurajon dhe sakrificën e kryengritësve, të cilët festohen çdo vit.

Por ngjarja është gjithashtu një moment përçues në histori.

Comments are closed.