Valët e nxehta, më shumë se 100 të vdekur në Indi

3

Vargjet ekstreme të nxehtësisë në Indi këtë verë kanë thyer rekordet dhe kanë vrarë më shumë se 100 njerëz sipas CNN. Ekspertët më parë paralajmëruan se nëse ndryshimet klimatike vazhdojnë në ritmin e tanishëm atëherë pjesët e vendit mund të bëhen shumë të nxehta dhe të thata për njerëzit për të mbijetuar deri në fund të këtij shekulli.

Pjesë të vendit kanë tejkaluar 50 gradë Celsius, ndërsa zona që përmban kryeqytetin e Nju Delhit ka tejkaluar 48 C, qershorin më të nxehtë në rekord.

Thatësira ​​shkatërruese ka lënë qytetet indiane pa ujë. Studimi i MIT zbuloi se zonat e Indisë, Pakistanit dhe Bangladeshit do të arrinin temperatura të papërmbajtura, duke prekur më shumë se 1.5 miliardë njerëz, si dhe duke dëmtuar prodhimet ushqimore.

Comments are closed.