Valencia, klubi më i prekur nga Coronavirusi, por synon t’i kthehet stërvitjeve brenda 10 ditëve

31

Valencia thuhet se po synon të rikthehet në stërvitje më 13 prill, me alarmin e gjendjes aktuale spanjolle që përfundoi 24 orë më parë. Los Che kishte konfirmuar më parë pesë teste pozitive me Covid 19 në klub, duke përfshirë yjet e ekipit të parë: Ezequiel Garay, Jose Gaya dhe Eliaquim Mangala.

Megjithatë, raportet nga Diario AS pretendojnë se klubi tani ndihet i ‘shëruar’, me një seri të plotë të rezultateve negative që kanë ardhur.

Lajmet pozitive kanë inkurajuar klubin të rifillojë stërvitjen me ekipin e parë në Ciudad Deportiva de Paterna përpara afatit. Seancat e trajnimit do të bëhën në grupe të vogla, me klubin që do të respektojë rreptësisht udhëzimet zyrtare të shëndetit.

Gjendja e alarmit u largua nga kryeministri spanjoll Pedro Sanchez javën e kaluar, por mbetet mundësia për një bllokim të mëtejshëm, pasi vendi vazhdon të luftojë kundër virusit.

La Liga është pezulluar në kohë të pacaktuar, me UEFA-n që ende duhet të njoftojë detaje të rikthimit të pritshëm të kampionateve vendase nëpër Evropë.

Comments are closed.