Vajza 8 vjeçare gjeti një shpatë 1500 vjet të vjetër në ujrat e Suedisë

11

Një vajzë tetë vjeçe gjeti një shpatë 1,500 vjeçare. Saga Vancek përderisa ndihmoi babin e saj dhe ishte në një barkë, shkeli në një shpatë të gjatë 85 cmm, në një mbëshjellës të punuar pprej druri dhe lëkure, shkruan gazetametro.net. Njëri nga zyrtarët e muzeut lokal tha se në shpata të tilla kanë hasur edhe njerëz tjerë që kanë kërkuar pasuri në këtë liqe. Nga kërkuesit në këtë ujë është gjetur edhe një brosh që datonte para 4 shekujve. Arkeologët janë vënë në kërkim për të kuptuar se përse gjithë këto pasuri po gjinden në këto ujra.

Comments are closed.