Ushtarët serbë duke rrahur në publik shqiptarët në Shkup, 1913

SHKUP, 1913: Ushtarët serbë duke rrahur në publik shqiptarët këto skena ishin metoda që i zbatonin serbët çdo ditë nëpër Kosovë.

Kjo dhunë kishte dhënë rezultate psikologjike të popullsia, që duke rrahur dhe poshtëruar në publik shqiptarët ku për pjesën tjetër ishte një shembull që të mos kundërshtonin pushtimin e Kosovës nga Serbia në vitin 1912.