Ushqimet që nuk duhen vendosur në frigorifer!

58

Ne priremi ta mendojmë frigoriferin si një mjet për të ruajtur ushqimin për aq kohë sa të jetë e mundur. Me shumicën e ushqimeve, kjo është e vërtetë. Pa frigorifer nuk mund të mbanim mishin, produktet e qumështit, ose shumë lloje prodhimesh në shtëpi. Frigoriferët me të vërtetë janë një mrekulli moderne që revolucionarizoi mënyrën se si familjet hanë. Por ka ushqime të caktuara që në të vërtetë e humbasin freskinë në frigorifer. Ruajtja e ushqimeve të mëposhtme në temperaturën e dhomës mund t’ju ndihmojë të shmangni humbjen e freskisë se tyre.

Patatet ruhen më mirë në një ambient të ftohtë dhe të errët, por frigoriferi është shumë i ftohtë. Ftohja fillon të prishë niseshten në patate, duke shkaktuar një cilësi të jo të mirë të saj dhe e bën të pakëndshme për t’u ngrënë. Pjepri, shalqiri dhe mjalti, shijojnë më mirë kur ruhen në temperaturë dhome. Disa kërkime madje sugjerojnë se pjepri në frigorifer do të humbasë vlerat ushqimore.

Ndërsa shumë produkte ruhen më mirë në frigorifer, domatet ruhen më mirë në banak. Nëse domatet tuaja nuk janë pjekur mirë, vendoseni në një dritare ku bie dielli, në mënyrë që të përfitoni formën më të mirë të tyre. Ju mund të ftohni mollët tuaja nëse i preferoni ato të ftohta, por nuk ka nevojë. Në fakt, ngrirja e tyre ka tendencë për të prishur shijen e tyre. Thjesht mbajtja e këtyre ushqimeve në qilar, në banak, ose në një sirtar do të përmirësojë aromën, strukturën dhe jetëgjatësinë e tyre. Në atë pikë, çdo që nuk është ngrënë mund të vihet në frigorifer për të zgjatur jetën e tyre disa ditë më shumë. Këto janë disa nga këshillat që do t’ju ndihmojnë të filloni të shijoni ushqimin tuaj në një mënyrë që ju nuk e dinit se ishte e mundur!