USHQIM FALAS PËR 88 MIJË PUNËTORË. Kompania britanike synon t’i ndihmojë ata të përballen me krizën gjatë dimrit!

John Lewis është biznesi më i madh ‘në pronësi të punonjësve’ në Mbretërinë e Bashkuar, që do të thotë se rreth 78.000 nga stafi i tij i përhershëm janë partnerë, marrin një pjesë të fitimeve vjetore dhe kanë një mendim në mënyrën se si drejtohet

 

Partneriteti John Lewis, në Britaninë e Madhe,  i cili zotëron supermarkete, dyqane dhe ofron shërbime bankare, njoftoi të mërkurën se do të ofrojë ushqim falas për të gjithë punonjësit, përfshirë stafin e përkohshëm dhe punonjësit e agjencisë, gjatë orarit të punës për tre muaj duke filluar nga tetori, për t’i ndihmuar ata të përballen me koston në rritje të jetesës. Ata që punojnë në një turn prej katër orësh do të kenë të drejtë për një vakt falas, ndërsa ata që punojnë tetë orë mund të marrin dy, tha një zëdhënës i kompanisë. Punëtorëve me akses në kafeteritë e stafit do t’u ofrohet një sërë opsionesh, duke përfshirë mëngjese të nxehta, supa, pjata me makarona dhe darka të dielave, tha zëdhënësi. Drejtuesit e kamionëve të kompanisë do të marrin dreka të paketuara të porositura paraprakisht.

John Lewis është biznesi më i madh ‘në pronësi të punonjësve’ në Mbretërinë e Bashkuar, që do të thotë se rreth 78.000 nga stafi i tij i përhershëm janë partnerë, marrin një pjesë të fitimeve vjetore dhe kanë një mendim në mënyrën se si drejtohet.

Advertisements

Kompania thotë se dëshiron të ndihmojë punonjësit ndërsa inflacioni rritet në nivelin më të lartë në 40 vjet. Në korrik, çmimet e konsumit u rritën me 10.1% nga një vit më parë, të ndikuar pjesërisht nga rritja e kostos së ushqimit. Rritja e çmimeve të energjisë pritet të shtyjë inflacionin edhe më lart gjatë dimrit. Situata ka zhytur miliona britanikë në krizën më të keqe të kostos së jetesës në dekada, duke detyruar shumë të zgjedhin midis ngrohjes së shtëpive dhe blerjes së sendeve ushqimore thelbësore. Ka më shumë akoma pasi Banka e Anglisë parashikon se inflacioni do të rritet në 13% përpara fundit të vitit, ndërsa analistët në Goldman Sachs presin që ai të arrijë në 22% në janar nëse çmimet e gazit natyror nuk ulen para kësaj.

Dy të tretat e familjeve në Mbretërinë e Bashkuar, ose 45 milionë njerëz, pritet të bien në varfëri të karburantit deri në vitin e ri, i përcaktuar si kur një familje shpenzon më shumë se 10% të të ardhurave të saj të përgjithshme për energji sipas studiuesve në Universitetin e York-ut. Në tetor, fatura mesatare vjetore e energjisë shtëpiake për britanikët do të rritet me 178% nga i njëjti muaj i vitit të kaluar, e nxitur nga rritja e kostove të shitjes me shumicë që janë përkeqësuar nga pushtimi rus i Ukrainës.