Turqia ka sekuestruar më shumë se një ton heroinë nga një anije

22

Policia turke dhe roja bregdetare kanë sekuestruar më shumë se një tonë heroinë dhe kanë arrestuar nëntë anëtarë nga bordi gjatë bastisjes së anijes që ka lundruar nën flamurin e Kongos në ujërat ndërkombëtare, njofton agjencia turke e lajmeve Anadollu.

Sipas konstatimeve të agjencisë Anadollu, kjo është një nga sekuestrimet më të mëdha të heroinës, të cilën e zbatuan autoritetet turke në disa vitet e kaluara.

Forcat turke e kanë ndaluar anijen “Komander tajxh” në Detin Mesdhe më 2 qershor pas denoncimit se transporton drogë të dedikuar për Turqinë. Heroina është gjetur në pjesët e fshehura të anijes, ndërsa nëntë anëtarë të bordit janë arrestuar.

Comments are closed.