Tri qytetet evropiane më të shtrenjtat për punëtorët e huaj

Tri qytetet më të shtrenjta në Evropë për punonjësit e huaj ndodhen në Zvicër, sipas një sondazhi të ri. Cyrihu ndodhet në vendin e pestë në anketën vjetore të kostos së jetesës së vënë së bashku nga firma këshilluese Mercer.

Me Hong Kongun në vendin e parë, Tokio vjen i dyti, Singapori i treti dhe kryeqyteti Korean, Seul në vendin e katërt, që do të thotë Cyrihu është në vendin e parë si më i shtrenjti në Evropë për punëtorët e huaj, përcjell albinfo.ch.

Ndërkohë, dy qytete të tjera zvicerane – Bernë, që u rendit e 12-ta dhe Gjeneva (13) – ishin vendet e dyta dhe të treta më të shtrenjta në Evropë për punonjësit e huaj.

Sondazhi, i kryer nga gjigandi amerikan Mercer, është hartuar për të ndihmuar kompanitë dhe qeveritë shumëkombëshe të përcaktojnë kompensimet për punonjësit e tyre të huaj.

Renditja është duke bërë duke krahasuar çmimet në 209 qytete, duke përfshirë akomodimin, transportin, veshmbathjen, ushqimin, mallrat shtëpiake, rekreacionin dhe argëtimin.

Paris ra 13 vende dhe tani ndodhet në vendin e 47-të, ndërsa Berlini ndodhet në vendin e 81-të, duke rënë për dhjetë vende, përcjell tutje albinfo.ch.

Ndërkohë që Zvicra mbetet e shtrenjtë për punëtorët e huaj, edhe pagat janë gjithashtu të larta. Shifrat e reja të publikuara këtë javë tregojnë pagën mesatare për drejtuesit me kohë të plotë dhe menaxherët e lartë në Zvicër në vitin 2018 ishte 119,000 franga zvicerane (107,000 euro).