Tregtari i artit në Paris harron pikturën me vlerë 1.5 milion euro në taksi

29

Një vepër arti me vlerë 1.5 milionë euro është gjetur pasi është lënë aksidentalisht në një taksi në Paris. Një tregtar francez i artit, i cili nuk është identifikuar nga policia, paraqiti një raport të vjedhjes pasi harroi pikturën në taksi të enjten. Ai njoftohet se u hutua nga një telefonatë në celularin e tij dhe vetëm vuri re se ai nuk e kishte pikturën të nesërmen. Puna është Concetto Spaziale (koncept hapësinor) nga artisti italian Lucio Fontana i lindur në Argjentinë, i cili vdiq në vitin 1968. Ai u përpoq për të gjetur taksi që kishte përdorur, por ishte i pasuksesshëm dhe të shtunën shkoi në polici, raportoi gazeta Le Parisien,

Comments are closed.