Trampi bën thirrje për formimin e mediave sociale më të “drejta”

Uashington, 23 prill – Presidenti amerikan Donald Tramp sot ka bërë thirrje për formimin e më shumë dhe më të drejta të kompanive mediatike sociale si përgjigje e diskriminimit, që, siç tha, si republikan e ndjen nga ana e kompanisë Tuiter, përcjellë KOHA.

Ai, gjithashtu, e përshëndeti pjesëmarrjen e deputetëve amerikanë, të cilët u kanë bërë thirrje autoriteteve ekzekutive të disa kompanive teknologjike të dëshmojnë lidhur me skandale të ndryshme.

“Nuk më habit që Kongresi dëshiron të marrë pjesë – dhe duhet” ka shkruar ai në Tuiter.

Trampi ka një nga urdhrat më të ndjekur në Tuiter, me pothuajse 60 milionë ndjekës, por ai disa herë e ka kritikuar atë kompani dhe konkurrentët e saj në rrjetet sociale për çfarë ai i ka quajtur “anshmëri kundër konservatorëve”.

Ai e akuzoi Tuiterin dhe kompanitë e tjera teknologjike se e përkufizojnë dukshmërinë e republikanëve të shquar në SHBA, por nuk ka parashtruar dëshmi që e mbështesin këtë pohim.

Drejtpri ekzekutiv i kompanisë Tuiter, Xhek Dorsi tha se nuk ka stilistikisht dallim të rëndësishëm midis parjes së tuiteve të demokratëve dhe republikanëve. (koha.mk)