Toyota zbulon pasardhësin e GR-86

15

Toyota ka zbuluar Coupe-n e ri të GR86, pasardhës i GT86, i cili pritet të dalë në shitje në Japoni në vjeshtën e këtij viti. Ai u krijua në gjeneratën e dytë të Subaru BRZ, me të cilën ishte zhvilluar së bashku. BRZ i ri, i cili u shfaq për herë të parë nëntorin e kaluar, nuk do vijë në Evropë. Toyota pretendon se të dy modelet janë zhvilluar përmes një “rivaliteti miqësor” dhe të dy ofrojnë një “ndjesi të veçantë lëvizëse”.

Derisa gjenerata e parë GT86 dhe BRZ përdorën një motor 2.0 litërsh, versioni i ri përmban njësinë e benzinës me katër cilindra turbo të mbushur me 2.4 litra Subaru. Fuqia e tij ofrohet deri në 7000rpm, me një mundësi të kthimi në 7400rpm. Blerësit japonezë do kenë mundësinë e një zgjedhjeje të kutive të shpejtësisë manuale dhe automatike me gjashtë shpejtësi. GR86 gjithashtu përmban sistemet e ndihmës për shoferin e Subarus.