Toka nga 27 deri në 29 shtator do përfshihet në një valë të nxehtë

1

Një valë e nxehtë pritet që të përfshijë planetin Tokë në fund të muajit shtator. Këtë të paktën ka publikuar Laboratori për Astronomi pranë Institutit për Fizikë të Akademisë së Shkencave ruse. Vala e të nxehtit do të fillojë nga 27 shtatori, dhe do të përfundojë pas dy ditësh, më 29 shtator. Gjatë dy ditëve të para prishja e magnetosferës së Tokës dhe do të ngjitet në kategorinë G2. Vala e të nxehtit nga kategoria G2  ndikon në sistemin energjetik, në satelitet e Tokës dhe radiovalëve me frekuencë të lartë.

Comments are closed.