Thimonier: Franca miratoi kornizën negociuese për Maqedoninë e Veriut

52

Shkup, 30 korrik – Ambasadori francez në Maqedoninë e Veriut, Christian Thimonier për TV 24 thotë se Franca tashmë ka miratuar kornizën negociuese.

Ai thotë se korniza negociuese është prodhim i kërkesave të Francës për metodologjinë e re.

Me pajtimin e Francës për nisje të bisedimeve, së pari duhet të pajtohen edhe vendet tjera të BE-së.

Nuk dihet ende qëndrimi i Bullgarisë për shkak mes Maqedonisë dhe Bullgarisë ka një kontest të hapur rreth çështjeve historike.

Comments are closed.