Të pandarë nga lopët, jeta e veçantë e fisit sudanez

1

Pamjet nga jeta e përditshme e fisit Mundari në Sudanin e Jugut tregohen nga fotografi Mario Gerth, i cili ka jetuar tre muaj pranë tyre.

Pjesëtarët e fisit nomad i kalojnë ditët rreth kullotave të rajonit Sahel përgjatë lumit Nil dhe lopët i përdorin si monedhë këmbimi. Por sado e pabesueshme mund të duket ata nuk e hanë kurrë mishin e bagëtive, pasi dieta e tyre përbëhet vetëm nga mishi dhe kosi.

Mario, nga Gjermania, tha: “Ata nuk e shohin dallimin mes lopës dhe njeriut. Hanë, flenë dhe ecin bashkë. Lopët për ta janë gjithçka, para, ushqim dhe krenari”.

  

Comments are closed.