Të paktën 16 persona nën vëzhgim prejse koronavirusi i ri arriti në SHBA

1

Uashington, 23 janar Të paktën 16 persona, të cilët ishin në kontakt të afërt me të infektuarin e parë të diagnostifikuar me koronarivus në SHBA, vëzhgohen nga autoritetet mjekësore, transmetuan mediat britanike. Virusi shpejtë përhapet  dhe për atë rriten frikat  nga vdekshmëria e tij, prejse për më pak se  një ditë erdhi  deri te rritja dramatike pothuajse e dyfishtë e rasteve të vdekjes, nga nëntë në 17 persona.

Pacienti, i cili është rasti i parë në SHBA  i infektuar me virusin, është një burrë 30 vjeçar, dhe nuk ka rrezik për jetën e tij. Ai shpejtë duhet të lëshohet nga spitali, pohojnë nga Qendra mjekësore  rajonale në Everet,  në shtetin federal Uashington.

“Tani për tani asnjëri nga personat të cilët janë nën vëzhgim  nuk tregoi simptoma të sëmundjes”, deklaroi Xhon Vajsman, ministër rajonal i shëndetësisë  në shtetin Uashington.

Në këtë fazë citon shërbimi shtetëror amerikan,  rreziku për shoqërinë është i ulët.

Shtetasi amerikan me siguri është infektuar  në nëntor dhe dhjetor të vitit 2019, prejse ka udhëtuar në vendlindjen e tij Vuhan, ku virusi për herë të parë ishte regjistruar  dhe më 20 janar  ishte diagnostifikuar  si i infektuari i parë në SHBA.

Comments are closed.