Të mos bësh asgjë të çliron mendjen

14

Të mos bësh asgjë është e bukur, jo vetëm për shkak se kjo ndihmon në çlodhjen e trupit tuaj, por mbi të gjitha, pasi na lejon të pastrojmë mendjen nga të gjitha detyrat e përditshme. E bukura është kur apatia i kundërvihet stresit apo mospëlqimit:për shembull, kur jashtë është nxehtë, dhe shijojmë freksinë e shtëpisë, duke mos bërë asgjë. Por si për të gjitha gjërat e bukura, duhet të ketë masë:”Një gjë është t’i jepni vetes një sasi të mjaftueshme kohe të “të mos bërit asgjë”, çka na lejon të rikarikojmë ‘bateritë’ tona, për shembull falë meditimit dhe analizës së vetvetes”, përfundon Ferruçi. “Tjetër është përtacia, si një arratisje nga përgjegjësitë”.

Comments are closed.