Të hyrat dhe të dalurat e buxhetit

40

Shkup, 28 dhjetor – Shteti nuk ka arritur të mbledhë në buxhet aq të hyra sa kishte parashikuar për njëmbëdhjetë muajt e këtij viti, por nga ana tjetër nuk ka shpenzuar aq sa ishte planifikuar, shkruan gazeta KOHA. Këtë e tregojnë të dhënat nga Ministria e Financave rreth mbushjes dhe zbrazjes së buxhetit shtetëror nga muaji janar e deri në nëntor, të cilat këto ditë edhe janë publikuar në ueb faqen e dikasterit të financave. Realizim shumë më të dobët ka te deficiti buxhetor, por duhet të merret parasysh se ky buxhet ka përjetuar dy rebalance, me të cilët ishte parashikuar rritje e të dalave buxhetore dhe i minusit të buxhetit shtetëror… (më gjerësisht në numrin e nesërm të gazetës KOHA)

© Gazeta KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Comments are closed.