Të brendshmet që çmendën Hitlerin

29

Nëse do të pyesni se çfarë e çmendi Hitlerin, mendohuni mirë. Eva Braun ka përdorur këto të brendshme rozë për të zgjuar epshin tek Adolf.

Të brendshmet prej mëndafshi me qëndisjen e inicialeve të saj “EB” janë gjetur nga janë ushtar amerikan, i cili i gjeti të braktisura në bunkerin Platterhof, ngjitur me shtëpinë e Hitlerit në alpet bavareze. Ushtari i kishte mbajtur ato si suvenir dhe i kishte marrë në SHBA pas luftës së dytë Botërore. Ato kaluan në disa duar para se të bliheshin nga një koleksionist britanik i ushtrisë dhe sot shiten për 450 paund në një ankand në Malvern, Worcestershire. Të brendshmet me dantella anash kanë qenë në modë në vitet 1940.

Comments are closed.