Tashmë kemi linja të reja nga Shkupi dhe Ohri

10

Shkup, 19 shtator – Sipas Agjencisë, rritja e numrit të linjave ajrore nënkupton mënyrë më e lehtë për të udhëtuar turqit në vend dhe anasjelltas, ndërsa interesi është rezultat i bashkëpunimit të mirë në të kaluarën dhe afërsia historike nga e cila ende ekzistojnë lidhje të forta familjare dhe miqësore.

Tur operatorët nga Turqia gjatë qëndrimit do ta vizitojnë pjesën jugperëndimore të vendit, çarshinë në Shkup, Manastir dhe Ohër, monumentet e osmanlinjve të kulturës, ndërsa do të kenë mundësi të shijojnë edhe kuzhinën tradicionale të Maqedonisë së Veriut, si dhe rajonin e verës.

Numri i turistëve turq në periudhën janar-korrik të vitit 2019 është 65.403, ndërsa numri i bujtjeve 96.325. Sipas numrit të mysafirëve dhe bujtjeve, turqit më së shumti e kanë vizituar rajonin e Shkupit dhe më pas rajonin jugperëndimor.

Comments are closed.