Takim i presidentit Pendarovski me kryetaren e Gjykatës Supreme, Besa Ademi

23

Shkup, 8 prill – Një nga segmentet më të rëndësishme në integrimin evropian të vendit është funksionimi efikas i sundimit të ligjit, ndërsa gjyqësori i pavarur, i paanshëm dhe profesional është garantuesi më i mirë për arritjen e këtij qëllimi, tha presidenti Stevo Pendarovski në takimin e sotëm me kryetaren e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Besa Ademi.

Presidenti Pendarovski, siç kumtoi Kabineti i tij, duke uruar zgjedhjen e saj si kryetare të Gjykatës Supreme, e theksoi rëndësinë e rolit të Gjykatës së Lartë në unifikimin e praktikës gjyqësore përmes kompetencës për të përcaktuar pozicionet parimore dhe mendimet parimore ligjore, duke siguruar kështu unitetin në zbatimi i ligjeve nga ana e gjykatave.

Bashkëbiseduesit, siç thuhet në kumtesë, diskutuan edhe për sfidat në arritjen e pavarësisë financiare të gjyqësorit, si dhe për personelin e Gjykatës së Lartë.

Presidenti Pendarovski shprehu mbështetjen e tij të plotë për pavarësinë e gjyqësorit dhe shprehu gatishmërinë për bashkëpunim në të gjitha fushat ku do të nevojitet dhe kërkohet nga Gjykata Supreme.