Stresi çon në sëmundje kronike

19

Ne jemi të ekspozuar ndaj stresit në baza ditore, por ne nuk reagojmë në të njëjtën mënyrë në situata të tilla.

Dikush do të perceptojë një problem të caktuar si një gjë e vogël për të zgjidhur pa frustrim, ndërsa të tjerët do të përjetojnë ndryshime të ndryshme psikologjike, shkruan Alsat M, transmeton gazeta Koha.

Por ajo që ne duhet patjetër të dimë para se të mbushemi nga emocione të tilla është se stresi mund të dëmtojë seriozisht shëndetin tonë.

Mendohet që një person përjeton stres kur rrethanat janë të rënda ose kapërcejnë aftësinë e tij për t’u marrë me një situatë të caktuar. Stresi shkakton ankth, shkakton emocione negative dhe çon në një ndryshim në funksionin imun.

Në fakt, tendenca ndaj stresit, mënyrat e trajtimit të saj dhe cilësia e dobët e jetës, lidhen me shfaqjen gjithnjë e më të shpeshtë të kancerit dhe sëmundjeve kronike. Pra, mos reagoni me dhunë. Mundohuni të zgjidhni çdo problem pa dramë dhe stres.