SPP kërkon përgjegjësi nga Çulevi për furnizimin e 600 rripave më MPB

23

Shkup, 28 maj – Kryetari i Sindikatës së Pavarur së Policisë (SPP), Goce Delçev reagoi në furnizimin publik të 600 rripave në Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe dërgoi vërejtje për Ministrin e Punëve të Brendshme Nake Çulev pse nuk e lejoi përfshirjen e anëtarëve të kësaj sindikate në komisionet e MPB-së, përfshirë atë për furnizime publike. Çulevit i vëren gjithashtu se ka caktuar komisione për të zhvilluar procedura disiplinore me vetëm një nënshkrim dhe i bën thirrje Ministrit dhe Kryeministrit Oliver Spasovski që ta zgjedhin çështjen e kërkimit të shpërblimeve për nëpunësit e policisë.

“Shumë të punësuar në polici u tronditën dje kur dëgjuan nga mediat dhe përmes rrjeteve sociale se 300 mijë euro janë dhënë përmes furnizimit publik për blerjen e 600 rripave. Unë po e pyes publikisht Ministrin e Punëve të Brendshme për kë do të destinohen këto rripa dhe cili është qëllimi për furnizim me këtë çmim të lartë, theksoi Delçev në konferencën e sotme për shtyp dhe pyeti pse Ministri nuk i lejoi anëtarët e SPP-së të përfshihen në komisione të caktuara në Ministrinë e Punëve të Brendshme, në këtë rast në Komisionin për furnizime publike.

Gjëja e dytë, shtoi ai, është se si gjatë muajve të fundit, gjatë koronavirusit me orë policore, ai ka caktuar komisione për kryerjen e procedurave disiplinore brenda Ministrisë me vetëm një nënshkrim.

“A janë këto komisione të vlefshme dhe nëse në përgjithësi këto komisione që funksionojnë brenda MPB-së aktualisht janë në përputhje me rregullat e duhura ligjore që rregullojnë këtë çështje, ndërsa pyetja bazohet në atë që anëtarët e caktuar të SPP-së të cilët përmes avokatëve të SPP-së tashmë një periudhë të gjatë reagojnë në komisionet e emëruara në mënyrë të paligjshme, dhe e gjitha kjo që po pyes supozoj se edhe Ministri Çulev ose të autorizuar nga MPB-ja do të kenë virtyt të flasin publikisht se si dhe në çfarë mënyre janë bërë këto komisione në departamentet e punëve të brendshme në qendrat rajonale dhe komisionin në kuadër të Byrosë së Sigurisë Publike”, theksoi Delçev.

Ai gjithashtu pretendoi se tetë ditë stacioni policor për sigurimin e kufirit të Tanushës ishte pa energji elektrike dhe dy ditë pa ujë.

“Nuk mund stacioni policor Tanushë  disa muaj të ketë problem të pashembullt me ​​energjinë elektrike, ku edhe EVN-ja është në dijeni se ekziston një problem me gjithçka që quhet prokurim dhe furnizim me ujë, ndërsa të gjithë të tjerët që janë përgjegjës për këtë çështje brenda MPB-së të mbesin pa asnjë koment”, thotë Delçev.

Lidhur me shpërblimet e kërkuara nga MPB-ja për policinë, ai tha se Sindikata kërkoi publikisht një gjë të tillë një muaj më parë si nga Ministri ashtu edhe nga Qeveria, duke kërkuar që ata ta përcaktonin shumën.

Për SPP-në, kjo është një lojë klasike politike, pra një luftë politike. Policët brenda MPB-së e shohin gjithë këto me ironi, shohin se dikush dëshiron të bëjë ndonjë pikë politike në periudhën parazgjedhore. Ministri dhe Kryeministri teknik duhet të ulen menjëherë dhe urgjent ta tejkalojnë këtë çështje. Të gjithë e dimë se çfarë ndodhi në tre / katër muajt e fundit, e dimë që numri i nëpunësve të policisë është i madh, të cilët në të kaluarën sepse kishin kontakte të drejtpërdrejta me njerëz të infektuar me Kovid-19 ishin pozitivë, ishin në vetizolim, ishin më sëmundje të ndryshme dhe praktikisht janë akoma pjesë nga i njëjti trajtim i papërfunduar, përkatësisht pritet zgjidhja përfundimtare e tyre. Sipas mendimit tim, kjo shumë e parave duhet të zgjidhet sa më shpejt që të jetë e mundur dhe me një pagë në qershor, e cila do të transferohet nëse është e mundur, ndërsa është relativisht mundur shpejt të zgjidhet kjo çështje”, tha Delçev.

Comments are closed.