Spitali i vjetër i Shkupit do të marrë pamje të re

11

Shkup, 10 janar – Me rikonstruksionin e pjesëve të brendshme të spitalit të vjetër të shtetit “Shën Naumi i Ohrit” në të cilën më shumë se 80 vite asgjë nuk ka ndryshuar do të rritet standardi i kujdesit dhe shërbimit në spital, theksoi sot ministri i Shëndetësisë Nikolla Todorov gjatë shqyrtimit të punëve ndërtimore në spital të cilat filluan në shtator të vitit të kaluar. “Kemi një rikonstruksion komplet themelor në brendësi, respektivisht në dhoma, korridore, sallat dhe kujdesi intensiv, ndërsa do të ndërtohen edhe toalete në pjesën më të madhe të dhomave, me çka do të përmirësohet standardi i kujdesit dhe shërbimit në spital”, tha Todorov. Informoi se rikonstruksioni do të kushtojë dy milionë euro dhe është pjesë e ciklit të madh investues për rikonstruksionin e institucioneve shëndetësore me vlerë prej 74,6 milionë eurosh me të cilat përfshihen një numër më i madh i institucioneve shëndetësore në vend. Sipas ministrit Todorov rikonstruksioni duhet që të përfundojë sivjet. Për përmirësimin e shërbimit në spital, Todorov tha se deri tani 28 mjekë janë dërguar në edukim jashtë vendit, 21 janë në specializim, prej të cilëve momentalisht dy janë jashtë vendit. Ministri tha se në spitalin e vjetër të qytetit vitin e kaluar janë investuar 50 milionë denarë në pije që është në funksion, ndërsa tre vitet e fundit janë futur edhe 72 metoda apo procedura të reja. Në spital në vitin 2015 ka pasur 280 mijë pacientë, ndërsa vitin e kaluar në qytetin e spitalit ndihmë kanë kërkuar 316 mijë pacientë. Drejtoresha e spitalit Jasminka Çabukovska-Radullovska sqaroi se momentalisht në fazën përfundimtare të rikonstruksionit është kati i tretë, ndërsa kur punët ndërtimore do të transferohen në katet e mëposhtme siç janë sallat operative, klinika universitare për sëmundje kirurgjikale nuk do të punojë tre muaj.

Comments are closed.