Specia më e rrezikuar nga zhdukja në Evropë

58

Një dashamirës i maceve që gjeti një kotele të vogël të varrosur në dëborë mendoi se ishte e humbur, por më vonë zbuloi se ishte n[jë nga gjitarët më të rrezikuar në Evropë.

38246968-9167417-image-a-13_1611144779336

Shefi Pete Macnab, 32 vjeç, shkoi për shëtitje në Malësinë Skoceze me djalin e tij të vogël dhe një mik.

Ata panë një grup delesh që qarkullonin dhe ndërsa po afroheshin zbuluan një kotele të vogël të shtrirë në dëborë.

Kotelja nuk ishte në gjendje të qëndronte më në këmbë, kështu që ata e transportuan disa km, duke bërë shaka për macen e vogël sikur ajo ishte e egër.

38244296-9167417-image-m-29_1611143574273

Llojet e rrezikuara tradicionalisht thuhet se janë të egra, por ka një shkallë të lartë vdekshmërie midis koteleve të tyre, veçanërisht nëse braktiset nga nëna e saj si në këtë rast.

Burri lajmëroi në internet për pronarët e mundshëm të maces në mënyrë që ta kthente në shtëpi, por të nesërmen veterineri konfirmoi se ishte një mace e egër.

38244294-9167417-image-m-28_1611143563895

Kjo lloj maceje besohet se ka deri në 300 anëtarë gjithsej në jenë e egër dhe speciet janë më të rrallat në Mbretërinë e Bashkuar dhe një nga më të rrezikuarat në Evropë.

Pavarësisht përpjekjeve për të ringjallur kafshën, ajo ngordhi të premten e shkuar.