Soros: Trump do të zhduket në vitin 2020 ose më herët

111

Spekulatori miliarder, George Soros në Forumin Ekonomik Botëror të kësaj jave në Davos, Zvicër, la një koment shumë të rëndësishëm dhe më pas e hodhi si një profeci të papritur të luftës termonukleare në Paqësor.

Pasi shpjegoi se e konsideron administratën Trump si një rrezik pë botën, Soros ka deklaruar se e shikon presidentin Trump si një fenomen të përkohshëm që do të zhduket brenda 2020 ose dhe më herët.

Shprehja “edhe më herët”, pasi nuk ka asnjë proces tjetër të fajësimit në pamje te pare, është e çuditshme nëse nuk është shqetësuese. A di filantropi përparimtar diçka që njerëzit nuk e dinë?

Soros, i cili raportohet se humbi rreth 1 miliard dollarë në një përpjekje për të lidhur qarkun e shkurtër të tregut pas fitores së Trump në vitin 2016, tha se Shtetet e Bashkuara tani janë në rrugën e luftës bërthamore me Korenë e Veriut.

Fakti i luftës bërthamore është aq i tmerrshëm sa ne po përpiqemi ta injorojmë atë, por është e vërtetë. Në fakt, Shtetet e Bashkuara po shkojnë drejt luftës bërthamore duke refuzuar të pranojnë se Koreja e Veriut është bërë një fuqi bërthamore “, shtoi Soros.

“Kjo krijon një nxitje të fortë për Korenë e Veriut që të zhvillojë kapacitetin e saj bërthamor sa më shpejtë që të jetë e mundur, e cila nga ana tjetër mund të shtyjë Shtetet e Bashkuara që të përdorin paramendimisht epërsinë e saj bërthamore, në fakt për të filluar një luftë bërthamore për të parandaluar një luftë bërthamore, padyshim një strategji kontradiktore “.

Nuk është vetëm mbijetesa e shoqërisë së hapur që është në diskutim, por mbijetesa e tërë civilizimit tonë. Rritja e liderëve si Kim Jong Un në Korenë e Veriut dhe Donald Trump në Shtetet e Bashkuara ka shumë të bëjë me këtë”, theksoi Soros.

Soros ka rekomanduar një qasje “karota dhe shkop” që do të stimulojë Korenë e Veriut për “të ndaluar zhvillimin e mëtejshëm të armëve bërthamore”.

Soros gjithashtu e krahasoi Trump me presidentin rus Vladimir Putin, duke argumentuar pa prova se Presidenti i Shteteve të Bashkuara do të dëshironte të krijonte një “shtet mafioz” që shtyp të drejtat e individit – por kjo është e parandaluar “sepse Kushtetuta, institucionet dhe një shoqëri e gjallë nuk lejoni’.

Rusia e Putinit vlerësohet hapur nga Soros si një armik; ndryshe nga vendet e tjera ish-socialiste si Polonia, megjithë investimet e mëdha Soros nuk ishte në gjendje të hynte në Moskë dhe të merrte në duart e tij për benefitet e kompanive të shtetit Sovjetik (energjia elektrike, nafta, çeliku, etj.) që po bëheshin private, gati për t’u parë dhe blerë në tregjet e spekulimeve perëndimore.

Tani te armiku Putin, i shtohet armiku Trump. Një personazh që Soros, megjithatë, ndër vite e kishte njohur në New York, madje përfundoi duke darkuar së bashku më shumë se një herë.

Comments are closed.