S’ka shtretër të lirë në Klinikën Infektive

73

Ministri i shëndetësisë Venko Filipçe në konferencë për shtyp ka deklaruar se nuk ka shtretër të lirë në Klinikën Infektive në Shkup, vendet janë mbushur edhe në spitalin modular pranë Invektivit.

Për këtë ministri paralejmëroi hapjen e reparteve të tjera në spitalin Nënë Tereza.“Situata është serioze dhe kapacitetet spitalore po mbushen, por nga ana tjetër edhe personeli mjeksor është i lodhur”.

Vala e vjeshtës ka kontribuar që numri i rasteve me Kovid 19 të rritet në mënyë të dukshme.Sipas OBSH-së numri i viktimave këtë javë është rritur në dallim prej javës së kaluar 46%.