Siti merr talentin francez për 70 mln euro

24

Atletik Bilbao fillon të mendojë për një dhuratë pa Aymerik Laporte. Qendra franceze ka arritur në parim marrëveshjen me Mançester Siti, i cili do të paguajë 65 milionë euro klauzolë të përfundimit të kontratës, plus 5 milionë të tjera për të drejtat e trajnimit. Ekipi i Guardiolës ka kryer një operacion të shpejtë dhe ka arritur këtë akord me futbollistin në fjalë, që do të udhëtojë drejt Premier Ligës. Negocimi ka qenë shumë i shpejtë. Në mesditë lojtari ka pasur një shans për të folur me presidentin e Atletik, Josu Urrutia, ndërsa ekipi ishte në trajnim. Pastaj operacioni ishte duke u zhvilluar, edhe pse herët në mëngjes, as klubi dhe as lojtari, nuk ishin në dijeni të tij. Mançester Siti përgatiti dokumentacionin e nevojshëm për të procesuar pagesën e klauzolës dhe ta marrë lojtarin jo më vonë se në fillim të javës së ardhshme. Atletik pritet të futet në merkato për të kompensuar largimin e një prej lojtarëve të vet titullarë.

Comments are closed.